Beton vloeren

Bekijk hier onze specialisatie’s!

Met welke uitdaging kunnen wij u van dienst zijn?

Betonvloeren

Als u op zoek bent naar een duurzame, mooie, kosteneffectieve en kwalitatieve oplossing voor uw vloer, dan is een betonvloer de perfecte keuze

Bouwgroep Utrecht werkt regelmatig samen met onze partner voor betonvloeren bij onze projecten. De betonvloeren laten wij steeds vaker vlinderen en polijsten, met als resultaat een prachtige eindvloer. De gevlinderde betonvloeren hebben een mooie industriële uitstraling. Door het toevoegen van de juiste kleurpigmenten krijgt de vloer een strakke maar warme uitstraling.

Hoe gaat het in zijn werk

Na het storten van de betonvloer is de vloer relatief ruw. Nadat de vloer goed genoeg is opgedroogd is deze klaar om monoliet afgewerkt te worden. Dit wordt door middel van een monoliet- of vlindermachine gedaan. Door de ronddraaiende bewegingen van de vlindermachine wordt de vloer glad en vlak geschuurd. Dit wordt ook wel vlinderen genoemd. De gevlinderde vloer is te herkennen aan zijn gewolkte uitstraling en is dicht en keihard van structuur, maar voelt glad aan.

Voor binnen en buiten gebruik

Met vlinderen kun je de vloer vrij glad maken. Voor een vloer in de garage of een ander soort vloer die nog moet worden afgewerkt is dit voldoende. Indien je de vloer in huis wilt gebruiken zonder verdere afwerking dan is het nodig om de vloer nog te polijsten. Door het polijsten en impregneren krijgt de vloer een mooie glans en worden de structuren in de vloer zichtbaar. De vloer is na het polijsten ook beter bestand tegen vlekken, vocht en vuil. Steeds vaker worden onze gevlinderde betonvloeren gebruikt voor buiten, denk aan een prachtig terras of voor de vloer voor in uw veranda.

Wij kunnen snel schakelen
Door de nauwe samenwerking met onze partners bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding en een snelle levertijd.

 

Wat zijn de voordelen van een betonvloer

  • Betonvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, omdat het gaat om een naadloze vloer. Voegen kunnen nooit verontreinigd raken met dit type vloer.
  • Beton is slijtvast. Een betonnen vloer gaat een leven lang mee, hoe zwaar hij ook wordt gebruikt.
  • Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals kleurstoffen die kunnen worden toegevoegd. Wil je geen vlakke afwerking, dan kun je altijd voegen slijpen. Hiermee krijg je een betonvloer met het uiterlijk van tegels.
  • Een betonvloer is zeer betaalbaar ten opzichte van andere soorten vloeren. De prijs is meestal kostenefficiënt, afhankelijk van de dikte, kleur en soort werk. In negen van de tien gevallen bent u voordeliger uit.
  • Betonvloeren lenen zich uitstekend voor vloerverwarming, waardoor een zeer aangename sfeer ontstaat zonder dat er extra verwarmingsapparaten nodig zijn die ten koste gaan van de beschikbare ruimte.

 

Wilt u de vloeren graag eerst met eigen ogen bewonderen? Dat kan uiteraard. Wij heten u graag van harte welkom in de showroom in ons eigen pand.
Neem contact met ons op voor een afspraak. Hopelijk tot snel! 

 

Bovenstaande foto’s zijn ter inspiratie

Deel deze pagina op:

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Vul ons formulier in en wij nemen zo snel mogelijk. contact met u op!